sâmbătă, 8 decembrie 2012

Cateva lucruri despre Sarbatoarea Craciunului

Invitatie de Craciun - felicitare animata Craciun Fericit! - felicitare animata

Clic pe imagini pentru a vedea / trimite felicitarile de Craciun direct pe site-ul nostru.

Clic pe link pentru a vedea / trimite mai multe felicitari de Craciun direct pe site-ul nostru



Se apropie sarbatoarea Craciunului, sarbatoare in care oamenii din lumea intreaga celebreaza Nasterea Domnului Iisus Hristos. In toata lumea, oamenii stau la mese traditionale, beau, isi fac cadouri, canta si participa la slujbe religioase.

Exista multe lucruri care trebuie stiute despre sarbatoarea Craciunului. Iata cateva curiozitati legate de Craciun.

- Data celebrarii Craciunului. In Biserica timpurie, Craciunul nu era celebrat ca o sarbatoare majora. Prima incercare a Bisericii de a pune aceasta zi in calendar a fost in jurul anului 200, cand teologii din Alexandria au hotarat ca 20 mai a fost ziua nasterii lui Hristos.

Mai tarziu, in anul 380, Biserica din Roma a incercat sa uneasca mai multe regiuni, folosind ziua de 25 decembrie ca zi universala de sarbatorire a Craciunului. Si asa a si ramas, de atunci. Totusi, in acea vreme, 25 decembrie era o zi de sarbatoare pagana in Roma, fiind celebrata nasterea Soarelui.

Scena nasterii. Sfantul Francis a fost renumitul sfant care, se pare, avea un control miraculos asupra animalelor si care a calatorit pana in Orientul Mijlociu pentru a converti musulmanii. In realitate Sfantul Francis "a inventat" scena nasterii, in secolul XIII.

Craciunul interzis. In Anglia, Craciunul a fost interzis printr-un Act al Parlamentului, in anul 1644. Ziua era o zi de piata, iar magazinele erau obligate sa ramana libere. Unele mancaruri traditionale au fost condamnate ca fiind pagane.

Puritanii au condamnat vehement celebrarea Craciunului, considerand aceasta sarbatoare una inventata de catolici. In unele zone din Anglia, Craciunul a fost interzis ani buni in secolul XVII, devenind o sarbatoare traditionala de-abia in secolul XIX.

Pomul de Craciun. Prima de referire despre Pomul (bradul) de Craciun vine de la Sfantul Boniface, in secolul VII, cand acesta a taiat un pom inchinat lui Thor, pentru a demonstra satenilor ca zeii respectivi nu erau drepti. Mai tarziu, in secolul XV, oamenii taiau pomi si ii bagau in case pentru a-i decora apoi cu fructe dulci, bomboane si lumanari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu