marți, 18 octombrie 2011

Traditii si superstitii de Halloween



Iata cateva dintre superstitiile si traditiile de Hallowwen:

1. Aprinde cat mai multe lumanari (dovleci scobiti si cu lumanari in interior). Astfel iti vei lumina caminul, dar si calea spiritelor bune ce salasluiesc pe Pamant in noaptea de Halloween. Regula de baza in acest caz este ca acele lumanari sa fie folosite o singura data, in caz contrar ele aducandu-ti ghinion.

2. Aprinde o lumanare noua la miezul noptii si las-o sa arda pana la rasaritul soarelui, daca vrei sa ai noroc in anul ce va urma.

3. Daca un liliac iti inconjoara casa de trei ori este semn de moarte, dar daca el apare in preajma casei tale in dupa-amiaza de Halloween inseamna ca a doua zi va fi vreme frumoasa.

4. Se spune ca cei nascuti pe 31 Octombrie au fost trimisi pe pamant tocmai pentru a-i proteja pe ceilalti oameni de spiritele rele cu care ei pot comunica.

5. Daca ti-a murit cineva drag de curand si daca seara de Halloween vezi un paianjen, este semn ca aceasta te viziteaza si te protejeaza.

6. In noaptea de Halloween iti poti afla ursitul. Pune-ti sub perna o floare de rozmarin si o moneda de argint sau du-te la un rau cu o lampa sau cu o lumanare. Odata ce vei privi in apa, vei vedea reflexia celui cu care te vei casatori.

7. Cel mai cunoscut obicei de Halloween este cel numit “Trick or Treat”- Ne dati ori nu ne dati. Nu foarte practicat la noi, copiii din tari ca Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii pregatesc diverse farse celor ce nu se indura sa le ofere ceva in aceasta seara. Obiceiul isi are originea in Anglia acolo unde se credea ca daca dai de mancare celor saraci in aceasta zi, ei se vor ruga pentru sufletele mortilor familiei tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu