joi, 13 decembrie 2012

Anul nou japonez

Intrucat anul 2013 este Anul Sarpelui, am pregatit cateva felicitari specifice anului japonez 2013.

Nengajo pentru Oshōgatsu (Anul Nou Japonez) 1-3 Ianuarie Felicitare pentru Shōgatsu (1-3 ianuarie)

Clic pe imagini pentru a vedea si explicatia textului din felicitare / trimite felicitarile de Anul Nou Japonez direct pe site-ul nostru.

Clic pe link pentru a vedea / trimite mai multe felicitari de Anul Nou Japonez direct pe site-ul nostru

Anul Sarpelui - felicitare pentru Shogatsu (anul nou japonez) Felicitare traditionala pentru anul nou japonez


Cateva lucruri despre Anul Nou Japonez: Primele trei zile din ianuarie se numesc shougatsu (sarbatoarea de Anul Nou). Prima zi din ianuarie se numeste gantan si este o sarbatoare nationala in Japonia. Shogatsu este cea mai importanta sarbatoare din Japonia. Cand se intalnesc pentru prima oara in anul respectiv, japonezii isi spun unii altora 'ake-mashite-omedetou-gozaimasu' (La multi ani!).

Stand sub simbolul reinnoirii, traditiile de Anul Nou includ petreceri in toata luna decembrie, asa numitele Bonenkai sau "petrecerile pentru uitarea vechiului an". Aceste petreceri sunt organizate pentru a lasa problemele si grijile in urma si pentru a pregati venirea noului an cu sufletul deschis si despovarat de neintelegeri si nelinisti.

La miezul noptii, pe 31 decembrie, templele budiste bat gongul de 108 ori pentru a inlatura cele 108 slabiciuni umane. Ziua Anului Nou este prilej de bucurie si sarbatoare si, ca atare, nu se lucreaza deloc. Copiii isi impart cadouri, bani si felicitari.

Japonezii au obiceiul ce a trimite ilustrate de Anul Nou – “nengajō” prietenilor, rudelor, similare felicitărilor de Crăciun din vest. Generaţiile mai tinere îşi trimit e-mailuri.

Mai multe despre Anul Nou Japonez gasiti aici: http://poemeperetina.blogspot.ro/2012/05/anul-nou-japonez.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu